mschevelle

0o

Söndag i Söderhamn

>> söndag 4 juli 2010

Det blev totalt 6 st kvalrepor i går, för alla som ville köra men vi körde bara 4 st, första vi avstod från berodde på att den kom lite för snart på repan innan, så det kändes att bilen behövde kallna och förberedas i lugn och ro. Den andra var den sista för kvällen, vilket många avstod från då var det nog att alla förare var ganska trötta efter den varma dagen och i Jussis fall så kände han att med det dåliga fästet som var så var det ingen idé egentligen att köra i den värmen som var, då det fortfarande var över 32 grader i skuggan och har man suttit i bilen 2 gånger fullt på pälsad med förarutstyrseln i den värmen under 2 saneringar så tar det på.


Den sista kvalrepan var just en sån, precis när vi gick in i värmaren och vi hann värma då starten missade att bilarna innan nästan körde in i varandra på mållinjen så blev det ett långt break och när vi efter en stund skulle putta tillbaka bilen in i vattnet så hade framdäcken fastnat i den mjuka, upphettade asfalten vilket inte gjorde att det blev något bättre fäste med flera cm asfalt på framdäcken. Där blev sluttiden 6,45s men kontanta avsläpp.

Sista repan ut gick Jessie ut, som haft oturen med batterierna som inte fungerade och hon fick byta och så hade det gått en säkring till vattenpumpen, vilket upptäcktes då hon skulle starta på plattan, så för Jessie blev det endast 3 repor under dagen, men helt ok repor, och i sista förbättrade hon sin tid till 5,90s mot tidigare 5,95s.

Nu ser vi fram emot dagen, vi får se hur vädret blir om det blir lika hett idag för då funderade klubben på att flytta starten en bit upp på banan för att komma ifrån den dåliga asfalten. Men det är beräknat en kvalrepa nu direkt efter förarmötet kl 8.30 och så ska elimineringarn starta vid 11.

Det är redan 25 grader varmt trots att det ligger ett tunt lager moln över Söderhamn, vi får se vad denna dag har att erbjuda.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP