mschevelle

0o

Pistonhead Open 3 2012

>> fredag 17 augusti 2012

För första gången tog vi oss med bilen till Kjula Raceway och så blåbär rullade vi in i depån, hade ingen koll på någonting, men vi emot togs bra och fick en bra depåplats.
Det blev inte så många rundor trots att det var kvalkörningar både fredag och lördag, sen även eliminering på lördagkväll.
Vi fick till andra vändan ut med en reaktion på 0,18s, en 60-fot på 1,25s och en 201m tid på 5,11s med hastigheten 236 km/h och sen sluttiden på 7.89s och sluthastighet på 402m på 273 km/h. Med andra ord var vi tillbaka där vi började på Tallhed i Orsa under midsommarhelgen.
Sen tog däcken slut, de fjolårsdäck som vi lånat av Björn Lagerberg till midsommar gav upp helt och tiderna blev sämre då det spann ganska rejält, dumt nog så har vi ett par sprillans nya liggande i garaget men det hade inte funnits tid att byta dom innan racet så då gick det som det gick.
Även oljestickan gick sönder men tur var så fick vi låna en av Patrik Greis som kört sönder tidigare och vi kunde delta i första elimineringsrundan, där vi ännu en gång fick möta Markus Walther och bli utslagna i stegen då vi körde en tid på 8,08s mot Markus 7.95s.

Nästa race blir inte förrän i början av september och även det i Kjula och då med nya däck om allt faller på plats, vi avstår från Helsinge Open då de satt en gräns på 5.40s på 201m och i Marie Memorial Race i Dala-Järna är det även där 201m och vi har inte fått bilen att gå tillräckligt fort de första 200m så den är inte konkurenskraftig nog att köra där, inte heller blir det Tierp då Jussi ledsnat på att köra i en bromsklass för dyra pengar utan vill köra allt vad det går.

5 kommentarer:

Flisa 30 augusti 2012 kl. 22:41  

Såg att ni var anmälda tillkjula i helgen! Håller tummarna att ni kör rekord nu!!!
Själva åker vi till tierp och kör lite test´n´tune, o hoppas på ett skönt avslut på säsongen!! Om det nu inte blir mer körningar vill säga *S*

Kolla förresten på bloggen vad som hände i tierp i helgen som var ;)
Kram Flisa

Ms Chevelle 2 september 2012 kl. 08:28  

Kunde inte svara i din blogg.... så jag klistrar in det här istället "Då var det dig dom ropade på när vi satt på läktarn, tänkte direkt på dig ju... häftig upplevelse kan jag tänka mig... :) Och vi kanske till om med såg dig, dubbeldragstern var ju ut ett par gånger KUL! Såg att det blev inställt i Tierp, vi fick iaf en kvalrepa igår kväll vid sex tiden och i dag blir det eliminering direkt...."

Flisa 16 september 2012 kl. 22:17  

Hallå i stuga´n!! Hur har det gått i helgen, hittar inga resultat någonstans o jag är SÅÅÅÅ nyfiken!! Hoppas ni kört lite rekord nu lagom innan vintern!
Stor kram :)
ps ja du det var en riktigt häftig upplevelse att åka med i dragstern!! NU vet jag hur det ska kännas ;)

Ms Chevelle 30 oktober 2012 kl. 13:39  

Måste testa om jag kan skriva i min egna blogg...

Ms Chevelle 30 oktober 2012 kl. 13:42  

Flisan - Nej, nej det bidde inga rekord sista körningen, lite synd men nu när Jussi plockade i sär Camaron så syndes det tydligt att bakdäcken hade tagit i och det kan ju ha gjort lite att det inte gick så fort, vi såg på film efter bägge sista Kjula att det liksom rykte i bak men kunde liksom inte lokalisera det men nu så vet vi däcken blev liksom bromsade av skärmarna i bak...
Kan förstå att det var skoj att åka med! Och kanske vi såg det också! :)

Skicka en kommentar

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP