mschevelle

0o

Glömde uppdatera helgen

>> måndag 21 maj 2012

Vi for till Orsa och Tallhed Dragway trots att väderleksrapporterna var väldigt luriga, den ena sa regn på förmiddagen, den andra på eftermiddagen och den tredje utlovade sol hela dagen och hur blev det då?
Det blev regn fram åt lunch tid, lite sånt där retsamt regnade, små skurar då och då så banan hann aldrig torka och sen kom det en riktig hällregn skur precis när det började likna något och sen blåste de av dagen vid 15.30 tiden men vi hann ut en repa och med en ganska opreppad bana och i det kyliga vädret så fick vi till en riktigt fin repa trots förutsättningarna.
En reaktion på 0,222s, en 60-fot på 1,292s, en 201m tid på 5,263s då med en hastighet på 225km/h och sluttiden blev 8,072s med sluthastighet på 281,62 km/h. Under repan  fick vi möjlighet att filma bakaxeln och Junior fyrade av kameran så vi fick med starten i höghastighet så vi kunde se hur bilen rör sig när den går i väg, massor av nyttig information som kan vara behjälplig under resten av säsongen.
Och trots det retsamma vädret så hade vi en riktigt trevlig dag, kul att träffa alla racefolk, surra och mingla runt mellan skurarna och kika på bilarna.

Read more...

Plötsligt händer det......

>> måndag 14 maj 2012


Fotograf @Sami WolfMan Holm

Och det var precis vad som hände i söndags på Tierp Arena
Den efterlängtade 7:an visade sig på tavlan och det blev ett jubel på plattan, medans alla i Super Comp klassen ruskade på huvudet typ "Idioter som jublar när han breakar ut sig" Vilket vi skiter fullständigt i eftersom vi kör i en bromsklass,genom släppa av varje repa för att inte breaka ut oss, även om bilen inte kört så bra tider så är ju till och med 8.90 lite väl slow för oss.

Hur som helst så var det en sån härlig känsla att vi äntligen lyckades!
YES!!!!!
Trots att det var en kylig och blåsig helt och trots att det regnade rejält på lördag förmiddag så blev det en riktigt kanon helg.
Första kvalrundan så lyckades vi köra vår första PB med bilen på 8,0038s med 275 km/h och äntligen så kändes det lite som att vi såg ljuset i tunnel att den där 7:an var nåbar.
Då fick vi besök av Andreas "Ärtan" Artursson i depån och där det blev lite justeringar av sprutet.

Andra repan så släppte Jussi av efter 200m för att få en tid och komma med i stegen som slutade på 9,86s dvs en helt godkänd tid och inkvalad i Super Comp.
Och trots den sena starten på kvalen tack vare regnet så blev det ändå en tredje kvalrunda, vilket också blev en riktigt kalkonrepa med kraftiga däcksvibbrationer.

En solig söndagsmorgon mötte oss när vi slog upp ögonen och vi laddade för eliminering och plötsligt händer det och trots däcksvibbrationer i starten så fick han till en kanon repa och fick äntligen sin efterlängtade sjua.
Med andra ord 7.89s i 282 km/h blås över mål.

Då är det bara att försöka ta tag i det här med däckvibbrationerna så ska vi väl förhoppningsvis kunna jobba på ännu bättre tider, det känns liksom lite att det är vår tur att kunna få till det med två år av strul och bekymmer.

Ett super tack tack till Sami WolfMan Holm för att du lyckades fånga vårt ögonblick med kameralinsen och även tack Mattias, Mackan, Jeppe och Kenth för all hjälp.

Read more...

Först ut är Tierp Arena

>> lördag 12 maj 2012

Då anlände vi igår och hann få upp tältet och backa ur bussen innan det började regna igen, vilket kändes skön.  Är inte så trevligt att resa tält i blötan. Det blev till slut en fin men väldigt blåsig kväll och med andra ord ganska kylig. För att vakna upp till regndroppar på taket och en mulen morgon. Känns ganska tungt att det ska hinna torka på banan om inte regnandet ger upp upp snart och det kommer lite sol. Men nu ska vi inte kasta yxan i sjön det är ju ännu ganska tidigt på morgonen även om det ser tungt ut att det ska bli något körande idag. Men vi lever på hoppet att solen ska hitta hit.

Hm, kändes lite som det här inlägget blev mer en väderleksrapport än uppdatering i dragracing eller det är kanske just vad det är.... är det inte lite så att det ständigt är ett evigt väntande på bra väder för att det ska bli något.

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP