mschevelle

0o

Luften gick ur IGEN

>> söndag 31 juli 2011

Egentligen behöver jag nog inte en skriva vad som hände, för det är väl ganska givet efter denna sommar. Dock inte så riktigt eländig som den brukar, för att Jussi har i det närmaste hjärnspöken när det gäller växellådan och tog ner det när han bara fick en känning att det var inte ok efter elimineringsrundan.
Som defintitvt inte gick ett dugg bättre trots att han laddade på laddtrycket utan det blev egentligen en samma lika repa mot en dragster, det var på det där berömda som vi loosade, jussi körde snabbare men sov lite i starten så det var på reaktion dragstern slog ut oss.
Egentligen spelade det inte så stor roll för vi hade inte kört repan efter vilket som eftersom lådan protesterade igen!
Sen blev det att kolla på semifinalerna och finaler, riktigt spännande och tighta tider och där Tommy Törnqvist tog bil efter bil upp till final och sen slutade som två efter flera riktigt fina körningar. Några lade ner det här med stegen och testade sina bilar, Och lyckades få till personbästa för sig och bilarna... Anders Ed körde 7.70s och Niklas Molvik 7.58s och de var riktigt nöjda med att breaka ut sig ordenltigt.

Read more...

Lådan verkar hålla

>> fredag 29 juli 2011

Fortfarande utan laddtryck och Jussi förbättrade sin tid till 9.08s med en sluthastighet på 251,87km/ över mål. Och han har inga problem med värmen heller nu när han öppnat upp i fronten. Nu har han några funderingar på att öka laddtrycket någon procent imorgon inför elimineringen, för det blir tydligen inga fler kvalrepor idag.
Kanske är det girlpower som får lådan att hålla *ler* Är väldigt nöjd med mitt team!

Read more...

NDRS

Tjejteamet här idag har tagit in Jussi i stage, Johanna, Anneli och jag, det är med andra ord Jussi och brudarna.
Första repan är körd i andra kvalrundan och lådan verkade hålla och utan något laddtryck så blev den en repa på 9.36s, med en reaktion på 0,39s en 60-fot på 1.40s, en 200m tid på 6.12 och sluthastigheten vid 402m var 246,01 km/h. Jussi känner sig nöjd med repan då bilen inte heller verkar bli för varm.

Read more...

Up´s and downs!

>> måndag 25 juli 2011

Att Björn Lagerberg i Pro Street skulle ta hem segern i Borlänge också var ju inte så förvånand, vet inte riktigt vad han gör som alltid får till det. Grymt duktig i alla fall! Grattis!
Sämre gick det för Mattias som tydligen sköt motorn när han skulle ut i andra rundan när han värmde däcken så tyvärr ser det ut som det är slutkört för honom i år. Så jäkla trist måste jag säga, dom som jobbat så hårt för att få allt rullande.
Och vi har ju en till som börjar bli duktig på att plocka segrar och det är Kent Elofsson i gatbil B som ännu en gång tog hem vinsten i MSDR cupen, Grattis!
Själv har vi funderingar eller rättare sagt Jussi, hur göra med Tierp?? Anmälningsavgiften är ju betald och frågan är om vi ska köra? Och i såna fall vilken bil vi ska köra?

Read more...

Rödlykta och utslagen

>> söndag 24 juli 2011

Måste chansa lite och det blev en liten för stor chansning -0,121s på granen och det blev en rödlykta. Och det hjälpte inte mycket med gasen heller då. Så Kent gick vidare i stegen vilket var ju ganska givet igår men man vet ju aldrig... allt kan hända!
Björn tog helgens första 7:a i sin första elimineringsrunda på en solorepa och Mattias var där och nosade på 7:an med 8,01s.

Read more...

God morgon Borlänge

Då var det dags för eliminering, vi möter Kent i första rundan ut och han har ju kört en sekund snabbare än oss så det blir ju som det blir, lite gas kan ju alltid hjälpa till men åt andra sidan så blir det lite spännande för Jussi att köra då.
Uppehåll och solen kikar fram bland molnen då och då, så det ser inte helt illa ut. Vi får hoppas att det blir en bra dag och många härliga race.

Read more...

Super härlig dag

>> lördag 23 juli 2011

Ända tills regnet kom för en stund sen, vi skulle ut på vår 3:e runda men det var de 5 kvalrundan under dagen vi stod första par ut när det började droppa. De första dropparna torkade bort från rutan direkt i solen, för det var solregn som ko, men det regnade i banslutet så vi väntade och sen så började vi rulla tillbaka i depån och då öppnade himmelen sig och dränkte hela depån.

Hoppade in i Mattias team och fick springa och visa honom tillbaka efter värmaren och han fick till en fin repa trots banan och blev kval 2:a på 8.16 s strax efter Björn som är kval 1:a på 8.10s.
Troligen blir det inget mer kört idag om inte de förlänger körtiden och det ser ut att det kommer mer regn i horisonten. Trots att solen emellanåt steker på bra.

Read more...

Vill sig inte

De får inte till något grepp i banan, trots att det ändå är ganska varmt i luften och solen kikar fram då och då, de flesta kör ca 1 sekund saktare än normalt och det såg ut som Björn la ut 402 m gummi över banan, det spann hela vägen för honom. Däremot så gick det ganska hyfsat för Mattias, såg inte allt för halt ut även om det blev en tid på 8.23 någonting.
Jussi fick till en 11.22s repa i högerbanan som är något bättre än vänstern men han kan inte gasa fullt för då spinner det bara utan det är bara att halv åka hela tiden. Vi får se om det blir bättre under dagen men vi står över nästa sväng tror vi i väntan på bättre fäste.

Read more...

Kvaldag 2

Banan är som vanligt under all kritik, fästet är urdåligt och vänsterbanan som vi fick nu första rundan ut idag var sämre än sämst. Solen kikade fram medans vi stod i uppliningskön men det försvann lika fort. Inte lika fullt så tunga regnmoln idag som det var igår men det ser nästan ut att börja dra ihop sig, fast vi hoppas så klart att det håller sig borta.
Repan gick som sagt inte speciellt bra, det var den där finnen på hal is nästan och gammeln är ju inte världens lättaste bil att köra på en halkig bana så det blev en seg repa som slutade på 11.40s och 200 km/h över mål. Ingen mening att peta i gas heller när det inte är något fäste.
De flesta Pro Street bilarna står över första rundan för att avvakta på att det kanske blir bättre fäste framåt dagen efter att vi andra kört någon runda och kanske får till lite fäste.

Read more...

Gammeln skötte sig bra

>> fredag 22 juli 2011

Och till slut så upphörde regnet och de fick banan torr, dock väldigt hal och det var inte mycket till fäste. Men alla har snart kört en kvalrepa och Jussi testade lite första repan och fick inte till någon direkt värmare vilket gjorde att det inte blev något bättre fäste, så sluttiden blev 11.13s utan gas och det var helt ok med tanke på omständighetetrna med banan och dålig värmare.

Chevellen är en riktigt pärla måste man säga men han ser dock lite mer spännande att titta på i jämförelse med Camaron som ser mycket mer stadig ut på banan.
Får se om vi hinner med en kvalrepa till i kväll, då det är körtid till kl. 22 och det beror ju mest på om regnet håller sig borta.
För Pro Streetarna så tog Björn hem första kvalplatsen första repan ut på 8.10s med Kermit som kval 2:a på 8.40s någonting.

Read more...

Borlänge Street Open

Anlände till Dala Airport igår kväll en riktigt solig och varm kväll, vi svettades när vi Mattias, Jessie, Patrik och jag fick upp deras tält med många skratt och diskussioner, men det gick riktigt smidigt trots alla korkade ideer.
Sen tog vi vårat tält och med hjälp så var det inte alls så svårt i jämförelse med Färila.
Det blev besiktning och sen mingel i depån till långt in på natten.
Vaknade tidigt i morse av att det droppade lite på taket, men när jag klev upp hade det redan torkat upp. Varmt i luften och för en timme sen kom regnet med åska, men nu ser det lite ljusare ut och kanske det lättar under dagen.

Read more...

En gulding på grönbete

>> onsdag 20 juli 2011

När inte Camaron vill fungera så tar vi fram vår goding, en riktigt trogen vän som alltid ställer upp i vått som torrt!
Efter att ha stått ute i ladan sedan september förra året så startade han direkt och brummade belåtet när Jussi körde in honom i garaget.

Det blir vår kära Chevelle 67:an som får fara till Borlänge och stå med de "stora grabbarna" och visa vad han går för.
Och med tanke på banans skick i Borlänge så passar "gammeln" mycket bättre att köra med än Camaron.

Read more...

Det gick inte alls

>> söndag 17 juli 2011

Bilen tog sig knappt ur vattnet i värmaren så var det helt kört igen, det luktade fan och osade när jag sprang ut för att backa tillbaka honom de kanske 5-10 m som bilen rullat och Jussi slog av och vi puttade honom av banan.
ÄNNU en växellåda....... det man kunde kontatera var väl att det troligen inte var turbinen som dödade växellåder utan det måste helt enkelt vara något helt annat.......
Skit less blir man!!!!!
Jussi bytte om från förarkläder och öppnade en "finsk sockerdricka"(longdrink) med orden "jag tror fan inte det är Murphy som härjar längre utan att det är Fan själv som sitter och sticker mig med sin jäkla högaffel "
Nu ska jag bli full och dryg.....
Det blev till att mingla lite, kolla på racet i stället, ta lite bilder och tävlingen drog ut på tiden de började köra finalerna vid 21.00 tiden... Och vädret höll i sig, blev en grymt fin efteriddag och kväll, det var riktigt synd att var så ihållande tidigare på dan.

Niklas Molvik tog hem tredje priset i Pro Street/UL och Gurra van sin klass CT, jätte kul Grattis!

Read more...

Och så kom regnet

>> lördag 16 juli 2011

Ungefär i samma ögonblick som Jussi konstaterade att ännu en låda var slut, det blev mycket teorier och spekulerar i tältet, massor av goda råd, tips och ideer från höger och vänster och självklart den stora funderingen VARFÖR?
Hur som helst till slut så låg vi båda under bilen och skruvade bort lådan och turbinen, oljan såg ju inte så rolig ut och när vi tog öppnade tråget under lådan så fanns det spår av lameller i oljeresterna.
Fram med den "nya" lådan som Jussi fick tillbaka i torsdags efter förra raset och så plockade han fram den gamla turbinen som legat och "skräpat" i bussen sen förra året.... en ny teori hade dykt upp i huvudet... var det den nya turbinen som slaktar lådorna?

Hur som helst den "gamla" turbinen är det inget fel på och det skadar ju inte att prova köra några svängar.....
Om det nu blir körning, just nu regnar det, enligt vädret ska det bli uppehåll kring nio/tio tiden idag och sen ska det ju torka upp också... så vi får se....

Read more...

En repa körd och stått över en

>> fredag 15 juli 2011

Bambi på hal is, eller en tokig finne på is? Det var riktigt slirigt på banan så repan gick som den gick och Jussi fick släppa av flera gånger så det blev ingen hurrar repa med en sluttid på 11.06 s och 139 km/h över mål och sen blev bilen så attans varm efter att ta sig till återliningen så vi bestämde oss att stå över andra svängen. Däremot så verkar det som högerbanan har bättre fäste för Bengt Tyr körde 7.57s och bilen gick riktigt rakt och fint hela vägen. Till och med Juniordragsterna tycker att det är halt ute på banan, men lite mer körning och om solen skulle hedra oss med sin närvaro så skulle det kanske bli lite fäste.

Read more...

Färila Raceway

Tidig morgon i Förne, lite lätt molning men det är också blå himmel.
Dagen igår var lite hektisk till att börja med, men allt löste sig till slut. Vi började starkt med att sätta upp taket Jussi och jag till tältet, men det var tungt och tur kom Bengt Tyrs team förbi och hjälpte oss med sista halvan sen så fick vi ordning på grejorna. En jätte stor depå mitt i skogen, där alla står liksom i grupper på asfalten mellan tallarna och små och stora vägar går till varje grupp. Nästan som när man är på en campingplats som är placerad i skogsmark.
Banan är också lång, rekomendationer att inte dra skärmen efter mål då det finns en bromssträcka på över 1,5 km så det blir en väldigt lång återlining. Vilket jag var och checkade med grabbarna med golfbilen som körde i en helt galen fart.
Lite mingel i depån på kvällen och surra med folk och när Johnny Danielsson kom så fick vi också en teammedlem över helgen, han skulle visst inte jobba så han hjälpte gärna till, vilket känns väldigt skönt. Hjälp är alltid på plats :)
Nu ser vi fram emot en härlig racedag!

Read more...

Lite midsommar bilder

>> fredag 1 juli 2011


Lite midsommarbilder är ju aldrig fel och långbord med lite goa vänner är ju ännu trevligare. "Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi blir"

Så det blev inga små grodor för våran del eftersom vi ägnade hela dagen åt race, men vi bibehöll lite av midsommartradtionerna, prästkragar på bordet med en mini midsommarstång medans vi mumsade på sill och färskpotatis och annat smått och gott.

Här är lite fina bilder på MetanolNovas bil som gick hela vägen i elimineringen och tog hem segern i Gatbil B

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP