mschevelle

0o

Grattis Tommy och Björn

>> söndag 29 maj 2011

Det blev vinst för både Tommy Törnqvist och Björn Lagerberg  i sina klasser, Tommy i Gatbil A och Björn i Pro Street.
För övrigt om man ska summera denna helg så känns det ganska surt, men det hra också vart trevligt att träffa allla racers, alldeles för mycket regn och blåst har det vart men det är väl lite som det brukar vara.
Och nu lutar det ju åt att det inte blir någon körning i Tierp och vi får väl se om det går att hitta en lösning på växellådeproblemet.

Read more...

Två lådor på två repor

Det blev inte mer än fjösig värmare idag så var den andra lådan körd, han fick inte ens i backen utan vi fick putta tillbaka honom in i depån :(
Så mycket hade vi för att engagemanget igår, men man måste ändå tack alla som backade upp och hjälpte till för att vi skulle få det att fungera och allra helst ett super stort TACK till Jessie som åkte ToR Orsa-Skutskär och hämtade växellådan en resa på dryga 6 timmar och till Claes för handräckningen och lån av bilen.
Och nu när finalerna skulle börja köras så kom regnet igen....

Read more...

Uppehåll

Solen försöker tränga igenom molntäcket och det blåser ganska kraftigt så förhoppningsvis så kommer banan torka upp.
Jussi har startat Camaron och det verkar som att det fungerar som det ska.... så nu är det bara att vänta på att det blir klart för körning, vilket kommer nog ändå dröja några timmar, sen får vi se hur det håller ihop.
Och om det räcker till att gå vidare i stegen eller om det bara blir en sväng.

Read more...

Ändrade planer

Allt kan hända och allt kan förändras, det blev helt ändrade planer igår för Jessie drog ner till Skutskär och hämtade gamla växellådan som Jussi under vintern plockat ihop under tiden plockade jag och Jussi ner den i bilen och när Jessie kom tillbaka så muttrade dom dit lådan och allt var klart vid halv ett i natt. Så nu väntar vi bara på vädret att det ska bli uppehåll så det kan bli körande av under dagen.
Just nu öser det ner och ser inte så lovande ut, men vi lever på hoppet.

Read more...

En repa och slutkört

>> lördag 28 maj 2011

Ja vad bidde det av den här helgen då? Jo den nya växellådan är slut IGEN.... så det blir ingen mer körning och den repan som kördes började ju ok, den gick rakt och fint men....... sen blev det ju inte så mycket mera. Nu åker lådan tillbaka till han som har byggtt den på måndag för genom gång... Ärligt så känns det riktigt surt just nu och allra helst nu när solen hedrar oss med sin närvaro och det hade kunnat bli lite åkande av så vi har gjort Orsa Tallhed för denna gång... blir att njuta av eftermiddagsolen och se fram emot en grillkväll här i depån istället.

Read more...

Fan oxå!

Så kom regnet, precis när det bara var hojarna kvar innan vi skulle köra så kom regnet, så nu lär det dröja innan det blir någon körning för oss. Alla andra hann med en kvalvända, så det känns lite pissigt just nu.
Kan ingen skicka hit solgudarna så det torkar upp fort som fan!

Read more...

Vad har hänt med Telia?

Tydligen suger Telias mobilabredband, vilket alltid har fungerat förut när man vart ute på race, men nu är det helt nada...... men det gick att koppla ihop mobilen med datorn och med 3 funkar det??
Hur som helst anlände vi till Orsa i går, som vanligt lite kaos artat i depån, ingenting var fixat och det kopplades in el först vid 22 tiden genom att vår otroliga klassvärd Johnny var ute och fixade så det började fungera. Regn och kyla kantade kvällen igår men det var jätte trevligt att träffa alla racers igen. Fast det blev inte så mycket mingel i depån eftersom vädret inte var så inbjudande.
Morgonen börjar med att solen visar sig en aning trots mycket moln och vi hoppas så klart attt det ska bli en trevlig kvaldag.

Read more...

Kanon väder i Tierp

>> söndag 8 maj 2011

Hela dagen stod solen på topp och det var en riktig kanon racedag, vi fick till 3 repor under gårdagen. Första var bara en test repa där allting strulade allt från att bilen inte vill starta till dåliga team medlemmar som strulade och alldeles för högt däcktryck i däcken så bilen studsade i stort sett på banan och att köra Super Comp är inte det lättaste när man har en bil som kör snabbare än vad man får göra, dvs Jussi släpper av en bit ut på banan för att inte breaka ut sig.
Andra repan gick mycket bättre trots att bilen kinkade igen och inte vill starta när vi skulle liena om på banan så släppte Jussi av lite för tidigt.
Tredje repan var helt klart bäst trots att Camaron smällde och då släppte Jussi av lite och sen tryckte gasen i botten och fick till en 9.24s repa och hamnade på 11 plats i kvallistan. Bra fäste för däcken och det såg riktigt bra ut om det inte vartt att han blåst några packningar som de var tvungen att byta och vi hann inte med fjärde repan ut.
Idag blir det eliminering där vi möter kval 2:an som kört på 8.91s så vi får se om Jussi chansar och håller i hela vägen för att se vad bilen går för men då är det risk att vi inte håller oss inom indexet dvs att inte köra under 8.90 och då är det slutkört för oss idag och samma är om han släpper av och då förlorar och åker ut vilket som... så vi får se vad som händer idag, kanske om han håller stumt så stressar han motståndaren att även dom breakar ut sig och kanske med mycket mer.... fast det här är ju mest spekulationer så vi får se vad denna dag för med sig.

För övrigt så är internet helt kasst och det funkar knackligt helt noll täckning under dagarna så det blir inga uppdateringar mer idag skulle jag tro.

Read more...

Tierp Arena here we come

>> lördag 7 maj 2011

Igår anlände vi till banan det var lite spännande att resa busstältet i blåsten men vi lyckades och det gick ändå smidigt. Jussi tog Camaron till besiktningen så fort vi lastat av den och det var inte heller några problem.
Det blev lite grillning och sedan en promenad till banan och det var riktigt maffigt att se.
Och det ska bli ännu mer spännande att få testa banan idag också.
Redan kl 8.50 ska det dra igång sen hålla på hela dagen och vädret lockar med solsken så det kan nog bli en kanon dag.

Read more...

Cirkuståget drar ut på nya äventyr

>> torsdag 5 maj 2011

Då var det dags igen att dra igång cirkusen igen och denna gång nästan bokstavligen då vi har ett nytt tält till bussen som är ENORMT stort, nästan så jag går vilse i det..... eller kanske inte.
I helgen blir det premiär för Tierp Arena och det är också vårt startskott för säsongen och lite spännande ska det ju bli få vara där. Är ni nyfikna och missat europas största och fräckaste bana så läs mer på Tierp Arena.
Allt är ju nytt och vi kommer till och med testa att köra i en ny klass eftersom det är lite olika klasser i olika cuper men det blir lite av en test & tune på en kanon bana vad vi har förstått.

I morse kunde man läsa om helgen och arena i Gävle Dagblad så bara klicka på namnet och kika över artikeln.
För övrigt verkar allt bra, men som vanligt är man skeptisk och undrar fortfarande vad vi har missat och säkert är det något. Ljuset i tunneln kan vara ett tåg! Tyvärr är det alltför ofta så.
Till och med vädret ser ju lovande ut... nåja man ska kanske inte leta efter fel men visst får det en att undra.

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP