mschevelle

0o

Uppdatering från elimineringen

>> onsdag 30 juni 2010

Sent om sido så kommer ett avslutande blogginlägg om midsommarhelgen, vilket beror på att internet och en dator som gav upp, men nu så är man back in bussiness igen.

Söndagen började med ett helt otroligt fint väder och en riktig perfekt dag för att köra. Kvällen innan hade Jussi tillsammans med goda viljor fixat lite i bilens logg, be mig inte förklara vad men de skulle visst ställa in launchen(stavas det så???) men tydligen blev det inte riktigt som det var tänkt utan redan i värmaren i första elimineringsrundan så märktes det tydligt att bilen inte fungerade som den ska, det blev definitivt inte någon värmare på bilen utan någon typ av fjösare bara och när vi stageat in bilen och den brände iväg så liksom skuttade den fram på banan.... "lille skutt, skutt, skutt, tog ett skutt, skutt, skutt...."
Och där i första elimineringen så körde han mot Mattias, dvs Jessies pojkvän och det hade ju vart väldigt mycket surr dem emellan, med tanke på att de körde i samma klass och hur som helst så kände nog sig Jussi redan i värmaren besegrad för sista repan gick på hela 12,97s det var nästan så att det det tog dubbelt så lång tid för honom att komma i mål.

Hur som helst, om man ska summera helgen så var det en riktigt bra helg, det blev mer test för bilen och förare och även för mig, lite så börjar man få in lite mer rutin för att få det att funka. Jag hade turen att få hjälp av MetanolNovas meck Kim hela helgen genom att ha hämtade tillbaka Jussi med fyrhjulingen och även utav Jocke E som på midsommarafton var snäll nog att hjälpa till att stagea in Jussi och på lördagen av Nicklas M, vilket jag är oerhört tacksam över och i den här sporten blir man ännu en gång förvånad över hur hjälpsamma och snälla alla är, det är sällan man möter sura miner utan alla ställer upp och fixar om de kan.
Sen att på startlinjen så är det en fajt, men i depån är alla vänner och hjälpsamma!

Tusen tack för all hjälp från alla, och då menar jag från goda råd, stöd, pushning och hjäp! Det är ni som gör det möjligt för oss att köra och tack för en super härlig helg i Orsa, Tallhed!

Read more...

2 repor körda

>> lördag 26 juni 2010

Internet är knäppt och segar till max och så har min dator givit upp helt så nu har jag fått installera in internet på Jussis dator.
Hur som helst till det intressanta eller kanske inte....
Andra kvalrepan idag blev en reaktion på 0,314s, en 60 fot på 1,49s en sluthastighet på 265,77 km/h och där sluttiden blev 8,72s men det var en slirig repa och ett kast som nog hade lite del i resultatet.
Den tredje kvalrepan gick väl något bättre men inte fullt så bra som man hoppas på det var en reaktion på 0,86s, en 60-fot på 1,35s med en sluthastighet på 269,66 km/h vilket är den högsta hitills men sluttiden blev endast 8,33s.
Så just nu kluras det lite vad och hur?
Det flyter på skapligt här och det blir nog om det inte blir fler saneringar ytterligare en repa, men kl. 19.00 är det slutkört för idag så kanske en till.... kanske inte vi hoppas på en till...

Vädret har vart med oss med enstaka regstänk och endast en kortare break på banan pga det, några saneringar har det vart oxå vilket dragit ut på tiden, men i det hela helt ok!

Read more...

Det närmar sig

Hej och hå! Första kvalrepan för dagen.......
Och nu gick det undan och det blir allt närmare en 7:a! Med en kanon bra värmare och lite mindre tryck i däcken idag än det var igår så tog Jussi ner tiden till 8.07s, en reaktion på 0,62s, en 60-fot på 1,21s och sluthastighet på 268 km/h.
Det såg jäkligt fint ut och bilen satt bra på banan så nu är det bara att köra på! Känns kanon bra och Jussi är väldigt nöjd!

Med vädret är det att molnen börjar hopa sig något, det är ju förespått någon skur på dagen, men vi lever som alltid på hoppet att turen ska vara med oss!

Read more...

Andra kvaldagen

Och det blev inga mer rundor igår, för plötsligt och inte oväntat så kom till slut midsommrregnet, även om man hoppades att det inte skulle dyka upp. Det var egentligen inte något långvarigt, för solen kikade fram emellanåt men inte tillräckligt länge för att det skulle torka upp helt innan nästa skur kom.
Istället blev det långbord mellan bussarna här, där tre bussar (haha.... måste redigera lite, så klart var det inte bussarna som åt utan det var vi som bor och åker i bussarna) åt en super god midsommarmiddag tillsammans, massor av sillar, färskpotatis, grillat, rökt lax, och jag tror att vissa hittade nubben också.

Idag på midsommardagen då kvalreporna fortsätter så har temperaturen utomhus redan stigit till 14 grader, himlen är inte klarblå men det är endast dismoln som hägrar där uppe, så det känns lite hoppfullt inför dagen.

Read more...

Andra kvalrepan körd

>> fredag 25 juni 2010

Här stiger temperaturen och andra kvalrepan kördes i solsken och tiderna börjar sakta ticka neråt, denna blev 8,55 fortfarande med hjulspinn men något bättre efter att vi miinskat däcktrycket något så det blir mer justeringar där inför nästa repa. en reaktion på 0,62s, 60-fot på 1,40 och en sluthastighet på 525,24 km/h.
Sakta, sakta så blir det bättre och vi ser fram emot nästa repa!

Read more...

Jessie är inte längre snabbast i familjen!

Vädret höll i sig och första kvalrepan är körd, dock så spann det bra hela vägen men det gick ändå bättre och Jessie är inte längre den som har snabbaste tiden i familjen utan det är nu Jussi med 8,70 s, en lugn start med en reaktion på 0,50s, en 60-fot på 1,45 och sluthastigheten var 251,8 km/h på 402 meters banan i Tallhed, Orsa.
Nya däck som ska testas in, och lite små justeringar med lufttrycket i däcken så kanske det går att få lite bättre fäste och däremot lite bättre tider.

Efter första kvalhitet så var MetanolNovas fru Marie och jag ner och kollade på plattan och bevittnade ett bröllop. Lite ovanligt och innan ringsväxlingen så burnade en bil så däcksröken låg som en dimma över paret och det ingick i ceremonin, lite annorlunda men varför inte?

Nu är det lite stiltje här och vad som händer är svårt att veta.... så det är att avvakta!

Read more...

Förarmöte avklarat

Då var förarmötet avklarat och det kör igång på en gång, så det är bara att varmköra och göra sig redo för att förbereda första kvalrepan. Nu försöker solen till och med tränga sig igenom de gråtunga molnen så man kan ju bara hoppas att väderleksrapporten har fel och det blir en bra kvaldag!
Fast det kommer nog dröja innan det blir blir vår tur då vi kör sist, med den vanliga startordningen. Juniordragster, gatbilar från E-A, Bracket och så hojarna så klart och sist Pro Street.
Uppdateringar kommer igen efter vi kört!

Read more...

Midsommaraftonsmorgon

Vi kom upp igår till Tallhed i Orsa, något senare än beräknat efter att ha fastnat i en lång bilkö som bildas efter en trafikolycka strax utanför Falun, blev stående där i ca 45 min innan vi kunde sakta rulla vidare.
Anlände med ett strålande fint väder och fick en helt ok, depåplats och efter att lastat ur kunde vi tända grillen och njuta av några nygrillade hamburgare.

Idag är det ganska grått på himlen, fast kunde man ändå väntat sig något annat det är ju ändå midsommarafton, det är inte många midsommarafton man minns som det INTE har kommit något regn på och då menar jag inte att man inte minns för att man vart lite på lyset utan för att det är nog inte så många gåger det vart uppehåll en midsommarfton.

Förarmöte om lite dryga halvtimmen med lite mer info....

Read more...

Vi märkte upp bussen

>> lördag 19 juni 2010

Efter mycket om och men, så fick vi till det. I över en månad har dekalerna legat och väntat att få komma upp, men tiden, vädret och ja jag vet inte vad så kom de äntligen upp. Första var riktigt klurig att få dit, men när vi väl fixat den första svarta solfilmen på rutan så börja vi få lite koll på hur det skulle se ut och hur det fungerade, inte kanske väldens bästa men det ser hel ok ut och mycket mer kan man ju inte begära, både firman och vårt team JunkYard Racing är representerade på vår team buss, sent om sido men bättre sent än aldrig.



Och så illa blev det väl inte? Värre har man väl ändå sett?
I samma veva så passade jag på att städa ur bussen inför midsommarhelgen i Orsa, ser riktigt fram emot helgen, kan man fira bättre midsommarhelg på ett flygfält långt ute i ingenstans än man gör på Tallheds flygfält i Orsa?
Trevliga männskor, coola bilar och förhoppningsvis om vädret tillåter häftiga race?

Read more...

Dragracing Test & Tune Helsinge Motorstadion 16 juni 2010

>> torsdag 17 juni 2010



Igår tog vi en sväng till Söderhamn för Test & Tune efter lite små justeringar från Orsa helgen. Lite nytt som skulle testas om det fungerade som det skulle fungera, fästet på banan var ju inte det bästa så det blev "Den spinnande finnen" däcken spann hela banan ut.
Men även om det inte blev några bra tider eller några perfekta åk så var det ändå lite testing och övning för oss båda, vilket kan behövas.

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP