mschevelle

0o

Pustar.....

>> torsdag 25 mars 2010

Idag kom det lite slangar till bilen och slutet börjar närma sig.
"Ca 600 timmar senare och den här jäkla bilen är inte färdig än"Direkt citat från Jussi när han återkom från garaget idag.
Igår blev det ett ofrivilligt stopp i meckande för att doktorn trodde att Jussi fått en riktigt hjärnblödning, ja fast det har han ju varje dag fast det är ju en annan typ.

"Det börjar faktiskt kännas varje dag att man har någon typ av hjärnblödning eftersom man håller på med ett sådant här projekt." Jussi citat!

Turligt nog så var "hjärnblödningen" en infektion i en ansiktsnerv från förkylningen och orsakat en mindre ansiktsförlamning. Och vi kunde pusta ut efter en tung dag.

Nästa vecka så kommer det lite hjälp med elen och med lite tur så kanske det blir en uppstart om en vecka. Och är det så att det funkar så ska allting rivas igen, ja kanske inte allt men stora delar för att fraktas till Bjursås för bänkning.

Read more...

Ytterligare en pusselbit på plats...

>> tisdag 23 mars 2010

Ja lite små framsteg i garaget sker varje dag, det går sakta men säkert ungefär som när man lägger ett stort jätte pussel, man måste börja med ramen och sedan sakta börja närma sig mot mitten för att få ihop helheten.
Det är en massa pillrande och grejande innan man börja se det hela mönstret och att få det börja stämma tillsammans och kanske om vi har tur så kanske det går att bygga ihop det helt och hållet innan det blir dags, läste att Flisan från DustraRacing att det är mindre än 60 dagar innan första Test and Tune i Söderhamn.

För övrigt fortsätter jag kämpa med den här envisa förkylningen som vägrar att ge med sig och det börjar bli jäkligt jobbigt. Det är över två veckor nu med att ständigt må halvdåligt och sova som en kratta om nätterna, ja, hur nu kratter sover, troligen upprätt som jag när man försöker bulla upp kuddarna för att mildra den envisa hostan.
Känner mig faktiskt som en riktigt skruttig kärring just nu som bara gnäller, men det tär på att inte kännas sig riktigt 100 och det är väl det man är oxå... troligen!

Men det är väl som med pusslet, det behövs jobbas lite på det innan man blir riktigt klar och det blir bra.

Read more...

Sakta, sakta

>> torsdag 18 mars 2010

Jobbet fortgår i garaget, det blir lite varje dag och ändå fast det hela tiden skruvas och grejas konstant så känns det som det aldrig ska ta slut.
Igår blev det lite grenrör och avgasrör som fick headersbandag omlindade och idag har Jussi och Jeppe börjat montera avgastempgivarna. 
Sen har de ställt lite ventiler och gjort ritningar på sopparören som ska gå ifrån bakifrån från den stora tanken och fram till den där lilla, lilla tanken som jag berättade tidigare om.



Samtidigt så ser man varje dag nu hur våren närmar sig, solen och plusgraderna tär sakta på snöhögarna men lika där så känns det som det går väldigt sakta.

Den eländiga förkylningen envisas hålla ett grepp om oss så även har förmåga att långsamt ge med sig.
Men, men snart så kommer våren och sedan sommaren, och troligvis kommer förkylningen ge med sig och förhoppningsvis kommer bilen vara klar.
Har vi tur så kommer vi se ljuset......

Read more...

Ikea bilen

>> tisdag 16 mars 2010

Om IKEA skulle tillverka bilar så skulle det troligtvis se ut så här och man kan ju inte låta bli och undra om det egentligen är så här för många av våra dragracingåkare under vintern, varje liten detalj skruvas i sär och gås igenom för att se vad som har hänt och påverkat alla delar under säsongen som vart och det ska justeras, bytas och fixas.
Och vem har inte suttit där med en IKEA möbel och klurat med en ritning som de vänt och vridit på, plockat med alla delar och svurit ve och förbannelse över det hela.
Och är det inte så oxå att det alltid strular och oftas saknas något?
Och insexnyckeln som egentligen bara är ett ganska onödigt verktyg som de skickar med för att oftast åker skruvdragaren fram efter det där oändligt virande runt med nyckeln.

Frustration över det hela, är det inte något som känns igen?

Fast det skulle inte förvåna mig att om en dag så kommer IKEA lansera någon typ av billiknade sak.

Read more...

Bosse bildoktorn

>> söndag 14 mars 2010

Det har bara blivit små grejande i helgen, generatorn har kommit på plats då fästena är gjorda. Och lite svetsning av fästen för kylare och sånt.

För övrigt har helgen ägnats till att snora, hosta och mått rent av skit då en eländig bacill invaderat oss och retar gallfebern på oss. Idag är det värre än värst och jag själv har knappt tagit mig ur soffan.

Däremot hade vi en kanon trevlig kväll med MetanolNova med fru, då vi åt god mat och sen spelade Bosse Bildoktor spelet, jag loosade stort till och med gick bankrutt och fick låna pengar ifrån banken för att kunna fortsätta spela. Det blev en hård fajt mellan herrarna men segrare igårdagens spelkväll blev MetanolNova då han investerat klokt och vann.

Bosse bildoktorn sällskapsspel



2-5 spelare eller lag
från 13 år
Gillar man bildoktorn och har tålamod, bil- och teknikkunskaper kan man ha roligt, klara bilbesiktningen varv efter varv och tjäna pengar till både service och motell. Målgruppen har nog roligare på annat sätt.
Är svd recention av spelet, och vi hade väldigt trevligt och det var en hel del kluriga och luriga frågor. Kan rekomenderas faktiskt, men spelet tillverkas inte nu utan har utgått som försäljning men jag lyckades hitta ett sprillans nytt på tradera och gjorde ett fynd där.

Read more...

Det går framåt

>> fredag 12 mars 2010

I morse kom grejerna som vart inlämnade från ytbehandligen, dvs de som vart inne på eloxering. Så nu kunde Jussi måtta in generatorn och montera lite bränsleledningar, så ännu ett steg närmare starten.
Det röda "ledningarna" är de sk. railsen och där soppan kommer att flöda i.
Och här kan man ser hur den lilla, lilla generatorn kommit på plats och att själva spännarmen är något som kommer att lösas imorn eller framtiden.
Nu har vi oxå tagit mått på själva drivremmarna till soppapumpen och oljepumpen för att se om vi kan hitta en lämplig längd.

För övrigt så kan man säga att vi bara ser framåt just nu och ser varje stund där den här tuffa vintern få ge med sig som ett stort hopp och det får en att liksom skynda på, ska allt hinnas bli färdigt innan det blir dags att testa det på banan.

Fast det är inte bara stress utan det är egentligen helt underbart när man ser ljuset och bara kan njuta av det underbara solskenet, de droppande taken och se hur solen greppar tag om de oändligt stora snöhögarna som hägrar överallt.
Det finns ett hopp att även denna vinter ska ge med sig och troligtvis kommer den att göra det förr eller senare, men jag tror många mer än jag hoppas att det blir mer förr än senare.

Read more...

Hur man byter en fläktrem?

>> onsdag 10 mars 2010

Det här med bilar kan ju vara lite krångligt om man inte är så van, jag hittade en instruktionsfilm på youtube hur man byter fläktrem.....
Fast om man blev så mycket smartare vet jag inte, det kändes lite som överkurs för min del, jag är övertygad om att det finns enklare sätt.... ??
Den första tanken är, vore det inte smidigare om motorn inte gick eller det kanske kan tolkas som en typisk kvinnlig kommentar?

Read more...

Kan det vara så att det är det lilla som gör det.....?

>> tisdag 9 mars 2010

Äntligen dök den upp den efterlängtade mini generatorn, lite synd eller rättare sagt dålig planering att alla andra grejer var inlämnade på eloxering för att kunna sätta dit den eftersom Jussi inte kan tillverka fästena förrän grejerna är tillbaka. Men han kunde ändå konstratera att den lilla generatorn kommer att få plats.

För övrigt så har det blivit en liten minisoppatank tillverkad och nipplarna var slut, igen så det behövs tillverkas flera för att kunna fortgå arbetet.
Imorgon står det svetsning på schemat och göra fästen för att kunna sätta fast den lilla tanken.

Det var väldigt mycket smått och litet just nu vilket känns en aning ovanligt. Oftast så tycker jag att de flesta är ute efter det stora, grövsta eller det häftigaste i den här sporten så det är lite av en nyhet att det ska monteras mycket smått.
Den lilla, lilla generatorn och den lilla, lilla soppatanken......... 

Read more...

Sol ute, sol inne och sol i sinne

>> måndag 8 mars 2010

Det är vår i luften idag har ni kännt det, faktiskt så var det helt underbart ute och när jag gick och handlade idag så kunde jag inte låta bli att nynna för at det kändes så underbart.
Man verkligen kunde förhana att våren är på G!


Sol ute, sol inne och sol i sinne!

Medans jag njöt av den soliga eftermiddagen så stannade Jussi kvar inomhus och svarvade AN16 kopplingar och så har har det lämnats lite rails och lite aluminiumdetaljer som tillverkats förra veckan på eloxering.
Små små steg varje dag så ska nog motorn snart vara klar precis som med våren, varje dag med lite sol och värme som tröttar ut all snö så kommer vi snart kunna rulla ut bilen ur garaget. 

Read more...

Är våren på väg, vågar man hoppas...

>> lördag 6 mars 2010

Vår har vankas i luften idag och det har vart en riktigt ljuvligt fin dag,solen har stått högt på himlen. Plus 10 grader stod det på termometern i solen och det droppade härligt från taken, det vankades vår i luften.
Jag hoppas verkligen att vi är på rätt väg och att ljuset i tunneln inte är ett tåg.





I två dagar har Jussi tillverkat nya fästen och nipplar och fixat slangar till torrsumpen. Och så har jobbet påbörjat för att fixa slangar till spridarna. Sen har en del mått tagits för att i morn ska Anders hjälpa till med att tillverka axeln drivningen av generator. Så har Jussi hittat en generator och den kommer förhoppningsvis på måndag.
Själv har jag bakat Agaths kaffekaka som vi senare på eftermiddagen mot kvällningen har testat och alltid gott med nybakat.

Read more...

Mer än en hårig muff

>> torsdag 4 mars 2010

Denna vinter så kanske man inte bara behöver en liten hårig muff utan det kan behövas mycket mer för att hålla värmen. Vet inte om alla killar uppskattar allt det här håriga, men jag tycker den är lite söt faktiskt.
Och snart är det ju faktiskt påsk också och det kunde vara perfekt för påskharen att leverera sin påskägg i eller hur?
Annars kanske det vore något för Antes bubbla?
Här kan ni läsa mer om min håriga muff -->Klicka

Read more...

Så ska en man fylla på med olja i bilen

>> onsdag 3 mars 2010

Kvinnor kör till närmaste bilverkstad när det är 1500 mil sedan det senaste oljebytet. 15 minuter senare betalar de och lämnar stället med ett korrekt omhändertaget fordon.


Händiga män däremot:
  1. Åker till Biltema och skriver en check på 450:- för olja, filter, kattsand, trassel och en Wunderbaum.
  2. Dricker en öl.
  3. Försöker byta olja själv. Misslyckas.
  4. Svär.
  5. Dricker en till öl.
  6. Letar efter en sån där 24-millimeters fast nickel, du vet. Behövs det inte en sån?
  7. Ger upp.
  8. Skruvar bort pluggen.
  9. Tappar pluggen. Spiller olja på dig själv.
  10. Svär högt och länge.
  11. Städar upp röran.
  12. Tar en till öl.
  13. Polaren tittar in och då blir det läge att ta varsin öl.
  14. Kastar kattsand på oljan som spillts ut.
  15. Tar en ny slurk med öl.
  16. Fyller på med för mycket olja så det rinner över.
  17. Svär.
  18. Tröstar sig med öl.
  19. Halkar på en oljefläck och slår sig som fan.
  20. Svär och torkar bort svetten i pannan med en oljig trasa.
  21. Avlutar arbetet.
  22. Testkör bilen.
  23. Blir stoppad och arresterad för rattfylleri.
  24. Bilen blir beslagtagen.
  25. Svär och protesterar.

    Den här hittade jag hos
    Farbror Torsten känner ni igen er, har Farbror Torsten rätt?

Read more...

Ingenting är omöjligt......

>> tisdag 2 mars 2010

Efter mycket om och men efter att ha bollat lite tankar och idéer och när motorplåtarna började se ut som en schweizerost så hittades plats som verkar kunna fungera.
Nu återstår att hitta rätt längd på drivremmarna för att se om det ska fungera.

Så nu om det är någon som har AN20 slang med en rakända och den andra 45 grader kan gärna höra av sig. Och även en minigenerator efterlyses så ska nog det kunna börja likna någonting.

Förutom det så har Jussi gjort veckans sämsta affär, då han beställde headersbandage för 500 kr rullen. Så insåg han att Biltema har samma skit för bara 300 kr, så ett tips är att du kan lika bra åka till Biltema för det blir mycket billigare och lika bra.

"Surt sa räven....."

Read more...

Sliter sitt hår i frustration

>> måndag 1 mars 2010

Var det inte det jag sa att den där Murphy skulle visa sig och det ska börja krångla.
Idag är Jussi less och kommer hem muttrande "Skroten är till salu" det är efter kvällens strul bara sekunder från att det åker ut en annons.
Orsak: Torrsumpspumpen får inte plats......
Hur han än vänder och vrider så är det något i vägen.....

Lugn och fin nu älskling, du får ta och klura lite.... kanske använda de där små grå cellerna
Det ordnar sig säkert.
*lugnar*

Read more...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP